by Mijn winkel Admin

La Catedral

CLUB MEDELLÍN Pablo Escobar was al geruime tijd op de vlucht toen h...

CLUB MEDELLÍN

Pablo Escobar was al geruime tijd op de vlucht toen hij in 1991 een akkoord bereikte met de Colombiaanse regering om maximaal vijf jaar de gevangenis in te gaan, zonder het risico te lopen om uitgeleverd te worden aan de Verenigde Staten. In deze overeenkomst slaagde Escobar erin om het eens te worden over enkele extreme maatregelen in zijn voordeel. Zo werd de gevangenis, La Catadral, gebouwd volgens zijn specificaties en kreeg hij het recht om te kiezen wie de gevangenis zou bewaken. De bewakers die hij koos waren natuurlijk degenen die hem trouw waren, dus hij kon doen wat hij wilde. De voorzieningen in La Catedral waren bijna ondenkbaar voor een gevangenis. De gevangenis had een bar, jacuzzi, waterval en een voetbalveld. Naast deze luxe voorzieningen liet hij ook een telescoop installeren, zodat hij kon neerkijken op de stad Medellín. Zo kon hij ook naar zijn familie kijken terwijl hij met hen aan de telefoon was. Dit zijn ook verschillende redenen waarom de bijnamen van La Catedral: Hotel Escobar en Club Medellín waren. Omdat Escobar zijn eigen gevangenis mocht ontwerpen, geloofden veel mensen dat de gevangenis niet echt gebouwd was om hem binnen te houden, maar om zijn vijanden buiten te houden. Rapporten vertellen ons ook dat de Colombiaanse regering een oogje dichtkneep voor Pablo, zodat hij zijn drugsimperium kon blijven leiden terwijl hij zijn tijd uitzat. De eigenlijke reden van zijn gevangenschap was de inmenging van de Amerikaanse regering. Nu hij in de gevangenis zat waren ze blij met de Colombiaanse regering voor het arresteren van de meest beruchte drugsbaron ter wereld.

PLAATS

Escobar koos om meerdere redenen een perfecte locatie voor de gevangenis. Allereerst was de gevangenis op een steile berg gebouwd, daarom was het moeilijk voor rivaliserende kartels of het leger om de gevangenis aan te vallen. Vanwege de locatie kwam er na 6 uur ‘s avonds mist over en was het bijna onmogelijk om de faciliteit ‘s nachts aan te vallen. Last but not least koos Escobar deze locatie uit zodat hij over de stad Medellín kon waken en zijn familie in de gaten kon houden. De coördinaten van de exacte locatie van La Catedral zijn 6°07’04.0″N 75°35’06.0″W.

WAT GEBEURDE ER DAARNA?

In 1992 besloot de Colombiaanse regering dat Pablo Escobar naar een standaardgevangenis moest worden overgebracht. In juli van hetzelfde jaar ging hij op de vlucht. Een groep van 600 man genaamd Search Bloc had de missie om Pablo Escobar te vangen. Uiteindelijk, 16 maanden later, op 2 december 1993, vermoordde Search Bloc Pablo Escobar. Lange tijd was La Catedral verlaten, totdat in 2007 een groep monniken op het complex arriveerde. Ze hebben de hele plek gerenoveerd en sindsdien wonen ze op de plek.

ONZE PRODUCTEN

In onze collectie hebben we de coördinaten van La Catedral toegevoegd. We kozen voor de coördinaten om de T-shirts te koppelen aan Pablo Escobar, maar het verband is zo niet al te duidelijk. De coördinaten vind je op onze “Catedral T-shirts” in de kleuren wit en groen. Kijk eens naar ons White Catedral T-shirt of ons Green Catedral T-shirt.